Doğalgaz Sobası Nedir?
Doğalgaz Sobası Nedir?

Doğalgaz sobası eskiden evlerimizde kullandığımız gaz sobalara benzemektedir. Farkını soracak olursanız doğalgaz olacaktır. Bulunduğu mekanı ısıtır ve su ısıtması yapmazlar. Genel olarak küçük çaplı mekanları ısıtmak için kullanılmaktadır. Kurulumu ve maliyeti düşüktür. Diğer ürünlere göre yakıt maliyeti oldukça düşük ve evdeki herkesin kolay bir şekilde kullanacağı bir üründür. Eski hayatımızda olan depolardan odun kömür getirme derdi bulunmamakta ve en önemlisi çevre kirliliğini en aza indiren hayatımızı kolaylaştıran bir üründür. Doğalgaz şöminesi normal olarak doğalgaz yakıtı ile çalışmaktadır. Kombi ile kıyaslama yapacak olursak kombi hem suyu ısıtacak hem de doğalgaz sobasının kullanımı için ortamı ısıtacaktır. Kombi ile tüm odaları ısıtma imkanı bulunurken sade doğalgaz sobası ile bulunan odayı ısıtabilirsiniz. Fakat doğalgaz sobasının kullanımı kombiye göre daha az maliyetli ve pratiktir. 

Bacalı Doğalgaz Sobası

Odun sobalarına benzeyen bir baca sistemi olan doğalgaz sobasının modelleri ile odaların ısınmasına son derece kolaylık sağlamaktadır. Bunun haricinde ekonomik olduğu da söylenmektedir. Kömür sobasına göre daha az zahmetli ve kendi kendini ayarlaması son derece avantajlı olmaktadır.

Bacasız Doğalgaz Sobası

Bacasız doğalgaz sobaları müşterilerin ilgisini oldukça çok çekmektedir. Bunun için en çok tercih edilen ürün olarak piyasadaki yerini korumaktadır. 

Doğalgaz Sobası Nasıl Yakılır?

Doğalgaz sobasının yakımı kolaydır. Sobanın arkasında bulunan gaz vanasını "on " yönüne getirmeliyiz. Sonra doğalgaz sobasında bulunan düğmeye elimizi yuvarlağın üzerinde bulunan ateş seçeneğine getirip basılı tuttuktan sonra diğer bir elimiz ile de çakmağa bir kaç sefer basmaktayız. Daha sonra doğalgaz sobasının camı, çakmak yandı mı diye kontrol edilir. Yandıktan sonra kısa bir süre bekleyiniz ve düğmeyi hafifçe bırakınız. Nedeni ise birden bıraktığınızda çakmak sönebilmektedir. Düğmeyi elimizden bıraktıktan sonra kademeli bir şekilde 1 den 7 ye kadar soba yanmaya başlamaktadır. 
İkincisi düğme sert ve basılı seçeneği olmadığı için iki tane seçenek olabilmektedir. Birisi ateş ve diğeri ise sıfırdır. Çakmak düğmesi ise ayrı olmaktadır. Çakmağı da çaktıktan sonra çakmak yanmaya başlamaktadır. Ve elinizi beş saniye kadar beklettikten sonra soba alevlenmeye başlamaktadır.